• Gratis verzending vanaf €60,-
  • 30 dagen geld retour
  • 1000m2 winkel
  • Zeer goed bereikbaar

Spinlock Deckvest Lite Reddingsvest

Artikelnummer
001750
Vanaf € 199,00 Normale prijs € 219,45
Voeg toe aan verlanglijst
  •  Laagste prijs garantie
  •  Gratis verzenden vanaf 60 euro
  •  30 dagen bedenktijd
  •  1000m2 winkel in 's-Hertogenbosch
Omschrijving

Spinlock Deckvest LITE automatisch reddingsvest

Het Spinlock Deckvest LITE is het perfecte automatische reddingsvest voor de veeleisende watersporter die niet ‘s nachts of op zee vaart. We kunnen wel zeggen dat dit deckvest het meest comfortabele vest is op de markt. Het reddingsvest is gemaakt van zeer hoogwaardige materialen wat ten goede komt aan de kwaliteit, en comfort. Ook op dit Spinlock Deckvest zit maar liefst 5 jaar garantie!

Dit reddingsvest heeft een opwaarts drijfvermogen van 170N en voldoet aan de laatste eisen en standaarden. Perfect voor zowel zeilboot als motorboot.

Comfort.
Speerpunt van alle Spinlock deckvesten is comfort. De pasvorm is perfect, en het bandje op de rug kan worden aangetrokken zodat het vest niet in de nek hangt maar juist op de schouders steunt. Oprecht kunnen we zeggen dat dit vest het meest comfortabele vest is wat we kennen.
De LITE is een zeer licht en flexibel vest welke uitermate comfortabel zit. De Co2 patroon is extra compact gemaakt zodat deze niet in de weg zit of tegen de borst aan drukt, en de gebruikte materialen zijn uiterst flexibel en slijtvast. Het Spinlock Deckvest LITE wordt geleverd inclusief een kruisband welke eenvoudig met een clip te bevestigen is aan de voorzijde.

Eenvoud.
Dit reddingsvest is bekend om zijn eenvoud. Hierdoor is het een perfect reddingsvest voor aan boord van zowel een zeilboot als motorboot. Er zitten geen extra’s aan waardoor het een extreem licht vest is, maar ook eenvoudig aan te trekken is. De gesp aan de zijkant is eenvoudig te openen of te sluiten.

Pro-sensor
Het afvuurmechanisme is een zogenaamd pro-sensor syteem. Het deckvest zal zichzelf automatisch opblazen zodra het in contact komt met water. Het MK5i systeem heeft een sterke veer welke is omringd door een soort papier. Zodra dit papier met water in aanraking komt zal de veer een pin in de Co2 cilinder drukken waardoor alle Co2 vrij komt en in de longen van het vest komt. Het MK5i pro-sensor systeem is niet gevoelig voor vocht en is dan ook super betrouwbaar zonder dat het plotseling het deckvest zal opblazen.

Longen.
Het Spinlock Deckvest lite heeft een rits welke openbarst zodra het vest wordt opgeblazen als men overboord valt. Een rits is het meest betrouwbare systeem en maakt het ook nog eens eenvoudig om zelf het vest eens van binnen te bekijken. Zodra u de rits openmaakt ziet u de felgroene longen in het vest. Deze felgroene kleur is het beste te zien van veraf waardoor u de drenkeling die overboord is gevallen al snel weer terug kunt vinden.
De longen zijn eenvoudig van het harnas te verwijderen. Mochten de longen lek zijn, of het harnas beschadigd zijn, dan hoeft u niet een compleet nieuw deckvest te kopen.

Garantie.
Het unieke “Through Life Support” programma zorgt er voor dat uw vest lang meegaat. Door online aan te melden voor dit programma wordt de garantie automatisch verlengd naar 5 jaar. Hiernaast weet Spinlock precies welk vest u in uw bezit heeft, en welke onderdelen daarin zitten. Mocht er een productieprobleem of terugroepactie zijn voor uw vest dan krijgt u per email een melding hiervan. Tevens ontvangt u een email van Spinlock na 2 jaar na aanschaf waarin wordt geadviseerd om het vest te laten keuren. Bij Herman Lieven kunnen we u hierbij helpen. Via onze website www.zeilkleding.nl kunt u contact opnemen waarna wij het vest voor u keuren en inclusief certificaat weer retour sturen.

De Deckvest LITE is leverbaar in 1 maat en 3 kleuren; wit, zwart en blauw.

 

Meer informatie
Merk
Spinlock
Barcode
5025138506892
Drijfvermogen

Drijfvermogen van een zwemvest of reddingsvest wordt aangeduid in Newton (N). Deze aanduidingen zijn bepaald door Europese normen wat wil zeggen dat een bepaald zwemvest in een bepaalde norm valt. Een veel voorkomende norm is 150N, wat wil zeggen dat het zwemvest minimaal 150N drijfvermogen heeft. Het kan ook meer drijfvermogen hebben maar nog steeds aangeduid worden als een 150N zwemvest. 

De verschillende normen zijn:

  • 50N
  • 100N
  • 150N
  • 275N
  • 300N

Weet je niet zeker welk drijfvermogen voor jou of je kind het beste is? Wij adviseren je graag. Je kunt contact met ons opnemen via 'stel een vraag' op deze pagina of een e-mail sturen. Tijdens openingstijden zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 073-6131763.

150N
Heren / Dames / Kinderen
Unisex