• Gratis verzending vanaf €60,-
  • 30 dagen geld retour
  • 1000m2 winkel
  • Zeer goed bereikbaar

Musto HPX GTX Pro Ocean Jacket 82189 - Goretex - 2024 Model

Artikelnummer
82189_169-M
Vanaf € 1.199,00 Normale prijs € 1.399,00
Voeg toe aan verlanglijst

Musto

Pastips – hulp bij het bepalen van de juiste maat

Algemeen

Zeiljassen vallen ruimer dan vrijetijdskleding, je moet er namelijk warme middenlagen onder kunnen dragen. Er moet voldoende bewegingsvrijheid overblijven, de extra lucht zorgt voor de gewenste warmte onder de zeiljas. De armen zijn vaak langer dan u gewend bent, dit is normaal. De arm lengte kan met de klitteband sluiting op de pols aangepast worden, let op dat de meeste jassen een binnen polsmanchet hebben die je eerste vastzet. Dit voorkomt inloop van water en verlies van warmte.

Passen met onderkleding

Pas de jas ook met de zeilbroek en de juiste onderkleding eronder. Een warme fleece of softshell voldoet prima. Zo weet je zeker dat je ook tijdens de koude dagen maximale bewegingsvrijheid hebt in je zeilbroek.

Lengte bij de armen

Om de lengte te bepalen moet je de jas op de juiste manier aantrekken, dus met onderkleding en de rits sluiten. Zorg dat je staat en hou je armen naast het lichaam naar beneden. De mouw lengte moet nu ergens tussen de pols en knokkels komen. Op deze manier heb je voldoende lengte om goede bewegingsvrijheid te hebben. De lengte kun je vervolgens aanpassen middels het klitteband aan de polsen.

Staan of zitten

Je past de jas terwijl je staat maar ga ook eens zitten en ervaar hoe de jas dan aanvoelt. De meeste zeiljassen hebben een dubbele rits, je kunt eventueel de ritssluiting aan de onderzijde wat open zetten, zo valt de jas beter als je zit.

  •  Laagste prijs garantie
  •  Gratis verzenden vanaf 60 euro
  •  30 dagen bedenktijd
  •  1000m2 winkel in 's-Hertogenbosch
Omschrijving
Musto HPX GTX Pro Ocean Jacket - 82189 - Goretex - Modeljaar 2024

De jas om de meest barre weersomstandigheden op zee aan te kunnen. Geperfectioneerd door tientallen jaren ervaring en gebouwd op talloze opvolgers. Vervaardigd met Bluesign Approved Gore-Tex Pro Ocean stof, voor de grootste barrière tegen de elementen en ongeëvenaard ademend vermogen. Verbeterde ontwerpkenmerken zoals het dubbele kraagsysteem, dubbele manchetten en lage bulk, hoge kraag en capuchon. Bestrijdt het binnendringen van water bij elke gelegenheid en beschermt u dag en nacht.

Kenmerken Musto HPX Pro Zeiljack:
  • GORE-TEX™ PRO Ocean Technology
  • Cordura
  • Verstelbare dubbele manchetten
  • Verstelbare capuchon die in de kraag past
  • Volledige voorrits met dubbele stormflap
  • Hoge beschermende kraag
  • Reflecterende details
  • Cordura hangzakken met dubbel gevoerde bodem en nylon webbing voor duurzaamheid
  • Binnenborstzak met rits
  • Versterkte onderrug
  • Handwarmerzakken op de borst
  • Gerecycleerde inhoud
Lees ook ons blog over Musto HPX zeilkleding

Musto HPX Pro - Welke model en welk jaar?

Musto heeft al jaren HPX zeilkleding en noemt deze ook al jaren HPX, het is hierdoor voor consumenten erg lastig te bepalen om welk model het gaat. Is het een recente zeiljas of een model van eerdere jaren. Deze worden onder dezelfde naam door elkaar aangboden. Dit model op onze site is de meest recente Musto HPX zeiljas, modeljaar 2024.
 
Onderhoudsinstructies:
  • Klittenband en ritsen sluiten voor het wassen
  • Niet strijken op print
  • Geen biologisch wasmiddel gebruiken
  • Geen wasverzachter gebruiken
  • Vloeibaar wasmiddel gebruiken
  • Met soortgelijke kleuren wassen.
Uitgebreide beschrijving:

Het HPX Gore-Tex Pro Ocean Jacket is ontwikkeld in samenwerking met de meest ervaren offshorezeilers en getest in de ruigste oceanen. Je kunt erop vertrouwen dat het de elementen buiten houdt, onder de zwaarste omstandigheden. 

Gore-Tex Pro Ocean stof combineert het Gore-Tex Pro waterdichte membraan, speciaal gemaakt om zout water buiten te houden, met een compact geweven duurzame buitenste beschermlaag voor een verbeterde waterafstotendheid. Deze 3-lagen stof, gecombineerd met een door de oplossing geverfde micro-grid rug, wordt Gore-Tex Pro Ocean, uniek voor Musto en de sterkste basis voor alle HPX regenkleding. Maximale waterdichte bescherming en toch een ongelooflijk ademend vermogen, daarom komen de meest succesvolle schippers altijd terug naar de Gore-Tex Pro Ocean producten van Musto.

Deze ongelooflijke Gore-Tex Pro Ocean stof is Bluesign goedgekeurd. Een stempel van goedkeuring voor gereguleerde chemicaliën en traceerbaarheid binnen de textielindustrie.  Samen met de oplossing geverfd, micro-grid stof backer, de buitenste beschermende gezicht stof is gemaakt van 100% gerecycleerd polyamide. Dit alles draagt bij tot een duurzamer en duurzamer product. 
De belangrijkste verbetering van deze jas voor extreme omstandigheden is het dubbele kraagsysteem. Bij de hals is een PU-gecoate polyester afdichting met elastische verstelling om de hals aan te trekken, zodat het binnensijpelen van water in droge onderlagen wordt beperkt. In combinatie met de hoge beschermende buitenkraag biedt deze jas een barrière tegen de elementen zoals geen enkele andere jas ooit heeft gedaan. De kraag is voorzien van een hi-vis capuchon aan de bovenzijde, waardoor deze verstelbare, helmcompatibele capuchon is opgeborgen. Het is niet alleen comfortabeler bij het dragen van een reddingsvest, maar het kan ook worden opgeborgen tijdens het dragen van het reddingsvest. 
De PU-binnenmanchetten worden rond de pols aangetrokken voor een waterdichte afsluiting.
 
De verstelbare buitenmanchetten kunnen worden aangetrokken voor nog meer bescherming bij de polsingangen. Met een slim splitontwerp om de omvang bij het verstellen te verminderen. Haak en lus zijn verzonken, wat kan worden aangegeven door de outlining, om het vangen van randen op zachte, door de zee gedrenkte handen te minimaliseren. Op de borst en de heupen zitten 2 paar met micro-fleece gevoerde handwarmerzakken om de handen soepel te houden bij bittere koude wind. De heupzakken zitten comfortabel onder het reddingsvest. De herontworpen cargozakken met klittenbandsluiting op de heupen geven gemakkelijker toegang tot deze vitale ruimte. Gevoerd met Cordura® om te voorkomen dat uw multitools door de bodem heen slijten. 
4 fotoluminescente reflectoren zijn aangebracht op belangrijke plaatsen, schouders en mouwuiteinden. Deze reflecteren niet alleen het licht, maar gloeien ook op in het donker als ze de hele dag in direct zonlicht staan.


 
Meer informatie
Ademend Materiaal
HPX Gore-Tex
Wasvoorschrift
30°C
Specificaties
Getapete naden, Anatomisch gevormd
Merk
Musto
Barcode
7040058371977
Heren / Dames / Kinderen
Heren