Safety First! Zwemvesten voor kinderen

Wanneer je met het gezin het water op gaat zul je over diverse voorbereidingen nadenken, het kiezen van een veilig zwemvest voor je kinderen is daarbij cruciaal. Er zijn verschillende kindervesten te koop, middels dit blog helpen wij je de verschillende zwemvesten voor kinderen te onderscheiden en leggen wij uit waarom wij kiezen voor Helly Hansen reddingsvesten voor kinderen.

Als je op zoek gaat naar een passend en veilig reddingsvest voor je kind zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij behandelen deze één voor één op een heldere en compacte manier zodat je de juiste keuze kunt maken.

Reddingsvest vs Zwemvest

Een reddingsvest heeft kerende eigenschappen waardoor je vanzelf op de rug komt te liggen en dus met het gezicht boven water. Een zwemvest heeft dat niet, die heeft alleen een bepaald drijfvermogen. Dit zorgt ervoor dat voor kleine kinderen geen zwemvesten gemaakt worden maar uitsluitend reddingsvesten.

Gewicht van het kind

Niet de leeftijd of lengte maar het gewicht bepaald welk model reddingsvest een kind nodig heeft. Er zijn drie gewichtsklassen, 5-15kg, 10-25kg en 20-35kg. Bij twijfel, of wanneer het kind net op de rand van de ene klasse naar de andere zit, kies je voor de zwaarste klasse.

CE keur

Al onze reddningsvesten zijn voorzien van de EN ISO 12402-4 CE keur, hierdoor ben je zeker dat ze veilig zijn.

Meer veiligheid

De Helly Hansen Kid Safe 100 Newton reddingsvesten zijn de beste en snelst zelfrichtende vesten op de markt. Dit reddingsvest draait je kind binnen enkele seconden op de rug in een comfortabele positie. Gepatenteerde, uit één deel bestaande kraag. Voorzien van reflectiestrips, fluitje en beenbandjes met steekgespen. Super zacht Airex gesloten celfoam voor maximaal comfort.

Beenbanden

Wanneer je de beenbanden gebruikt kan het vest niet omhoog schieten wanneer een kind in het water valt. Zonder deze kruisbanden is dat wel mogelijk en is het vest niet veilig. Zorg dus dat de beenbanden altijd correct bevestigd zijn.

 

Draagcomfort

Een reddingsvest dat niet comfortabel draagt wordt minder snel aangetrokken. Bij kinderen is het niet anders, wanneer een kind het vest als onprettig ervaart zal het veel weerstand bieden wanneer het vest gedragen moet worden. Helly Hansen heeft dit begrepen en gezorgd dat de drie kinderreddingsvesten zo comfortabel mogelijk dragen. Dit hebben ze onder andere gedaan door Airex schuimblokken als vulling / drijfvermogen te gebruiken.

Deze Airex schuimblokken die Helly Hansen gebruikt in de kinderreddingsvesten zijn van zéér hoge kwaliteit en uit een massief blok Airex schuim gemaakt. Airex is een zacht materiaal dat veel draagcomfort geeft.

De beenbanden die vamwege de veiligheid altijd gebruikt moeten worden, zijn goed verstelbaar zodat ze niet te strak en niet te los zitten en zo min mogelijk hinder veroorzaken.